Hvad er SYVKabale Solitaire

Syvkabale Solitaire, er et klassisk kortspil, der spilles af en enkelt person med et standard sæt kort med 52 spillekort i alt. Din modstander er dig selv og dit primære mål er, at flytte alle kortene til de fire fundament stakke.

Der er 4 forskellige typer kortbunker i Solitaire:

 • Tableau som er de 7 kolonner, der udgør hoved tabellen i kortspillet.

 • 4 bunker til fundamenterne hvor du skal samle en kulør bunke i hver fundament der opbygges i rækkefølgen esser til konger.

 • Stock-bunken er hvor spillekortene trækkes fra.

Skraldebunken er placeret ved siden at stock hvor kortene placeres, der ikke er plads til på tableauet eller i fundamenterne.

Hvordan spiller du Solitaire

For at spille Syvkabale Solitaire skal du flytte kort fra kolonne til kolonne og fra skralde bunken til kolonner eller fundamenterne. Du kan flytte et flere kort på én gang, hvis de er i faldende rækkefølge og i skiftevis farver.

Tomme kolonner er meget vigtige når du lægger din 7-kabale da de kan hjælpe dig med at flytte kort og opbygge de fire fundament bunker. Husk, at en tom kolonne kun kan fyldes med en konge.

Hvis du løber tør for træk, kan du tage et kort fra skralde-bunken og bruge det i spillet. Men vær forsigtig, da dette kan reducere antallet af kort, du kan trække senere i spillet.

Klondike Solitaire som er det oprindelige navn fra USA er et sjovt og udfordrende spil, der kan spilles alene og når som helst. Så prøv det i dag og oplev den spænding, kortspillet kan give dig!

Praktiske Kabale Informationer
(Klondike Solitaire)

7 Kabale Solitaire. Spil den klassiske version af syvkabale ❤️.

Hvis du har været et smut forbi forsiden her på havtornensrige.dk så ved du nok allerede nu, at jeg er kæmpe fan af klassisk solitaire som oprindeligt hedder klondike. De fleste danskere kalder disse kabale spil for syvkabale.

Du kan lægge kabale enten online eller på computeren helt gratis men du kan også spille 7 kabalen på en lille overflade som for eksempel en bordplade eller måske på din seng.

Der er også miniature og gigant kort tilgængelige, hvis man vil prøve kræfter med det populære spil bare med store layouts på bordet.

Kortene når du spiller Klondike Solitaire

Næsten alle de mest populære kortspil og bedste spil baseret på syvkabale solitaire reglerne spilles med et eller flere standard sæt kortspil med 52 spillekort i hver.

Standard Solitaire bruger kun et sæt kortspil med i alt 52 kort.

Hvad er målet med DIN Kabale

Det første mål du har som spiller er, at frigøre og spille bestemte kort for at bygge hver foundation i faldende rækkefølge. Den korrekte rækkefølge er få placeret dine spillekort i samme kulør, fra es til konge i hver af de fire bunker (fundamenter).

Det ultimative mål du har som spiller i 7 kabale solitaire er, at få placeret alle spillekortene fra kortbunken hvor du får kort fra som også hedder stock i kabale terminologi. Hvis du opnår dette som kabale spiller og får fyldt alle fire fundamenter op med kort, så vinder du den populære kabale.

Kortenes rangorden i den klassiske kabale

Rangordenen af kort i 7 kabale er som følger:

 • K (højt), Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, A (lavt).

Guide til uddeling af kort i verdens mest populære kabale

Der er fire forskellige typer bunker til kort i syvkabalen:

 1. Tableau.

 2. Fire fundamenter.

 3. Startbunke også kaldet for en Stock eller "hånd"-bunken.

 4. Skraldespanden som mere formelt også kaldes for Talon eller "affalds"-bunken.

Tableauet i syvKabale Spil

For at danne tableauet skal der oprettes syv bunker. Startende fra venstre mod højre. Du starter med at lægge det første kort med billedsiden op for at lave den første bunke, og læg et kort med billedsiden nedad til de næste seks bunker.

Startende igen fra venstre mod højre, læg et kort med billedsiden op på den anden bunke og læg et kort med billedsiden nedad på bunker tre til syv. Start igen fra venstre mod højre, læg et kort med billedsiden op på den tredje bunke og læg et kort med billedsiden nedad på bunker fire til syv.

Fortsæt dette mønster, indtil bunke syv har ét kort vendt opad på toppen af en bunke på i alt seks spillekort vendt nedad.

De resterende spillekort danner din stock og placeres over på tableauet i øverste højre hjørne.

Når man starter spillet, har fundamenterne og talon bunken ikke nogen kort.

syvkabale solitaire spillet

Den oprindelige opsætning kan ændres ved at "bygge" og overføre kort mellem de kort, der vender opad på tableauet. Visse kort på tableauet kan spilles med det samme, mens andre kan ikke spilles, før blokerende spillekort er blevet fjernet.

For eksempel, hvis en af de syv kort på tableauet er en 9’er og en anden er en 10’er, så kan du overføre nieren og placere den oven på tieren for at starte en korrekt 7 kabale rækkefølge.

Da du har flyttet ni’eren fra en af de syv bunker, har du nu ryddet et blokeret kort, der vender nedad. Dette spillekort kan nu vendes opad og er i spil.

Kabalen går ikke altid op

Når du overfører kort i tableauet og begynder at bygge rækkefølger, og hvis du afslører et es, så husk at esset skal placeres i en af fundamenterne som skal opbygges efter kulør og i rækkefølge fra es til konge.

Fortsæt med at overføre kort oven på hinanden i tableauet i den korrekte rækkefølge. Hvis du ikke kan flytte flere kort, kan du bruge stock-bunken ved at vende det første kort. Dette kort kan spilles i de fire fundamenter eller på tableauet. Hvis du ikke kan spille kortet, skal du flytte kortet til talon-bunken og vende et nyt kort i stock-bunken.

Hvis der opstår en ledig plads på tableauet som følge af fjernelse af andre kort så kaldes det et "rum", og det er af stor betydning for at kunne manipulere tableauet.

Hvis et kabale rum opstår, kan det kun fyldes med en konge. At fylde et 7 kabale solitaire rum med en konge kan potentielt fjerne et af de kort som ellers har blokeret dine træk.

Fortsæt med at overføre de resterende kort i tableauet og bring kort i spil fra stock-bunken, indtil alle kortene er bygget i kulør-rækkefølger i de 4 fundamenter for, at vinde spillet!

Solitaire Varianter

Her afslutningsvis synes jeg også det er en vigtig information at dele at alle kabaler som du kan finde enten på mobilen eller online alle grundlæggende er baseret på syvkabale.

Her er navnene på nogle af de mest populære gratis spil og de absolut mest populære kabalespil:

 • 7 Kabale

 • Edderkop Kabale (spider solitaire)

 • Napoleon Kabale

 • Pyramide Kabale

 • Ur Kabalen

 • Golf Kabale

 • Bowling Kabalen

 • FreeCell Solitaire

 • TriPeaks Kabale

 • Mahjong Kabale

 • Pyramide Kabale

De fleste af alle disse kabaler kan spilles gratis online.

Denne 7 Kabale Solitaire guide er skrevet af kortspil eksperten Sofie Lykke.

Sidst opdateret den 12 Juni 2023 af redaktør Sofie Lykke.